OUĂ TEXANE
![](http://www.bucatarultrasnit.ro/wp-content/uploads/2022/01/t-1.jpg)
Dragi bucătărași trăsniți, din categoria,,tips and tricks,, face parte rețeta de ouă texane, la care puteți folosi pâinea care nu mai este atât de proaspătă și nu vreți să o aruncați.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 felie pâine
- 1 ou
- unt
- ulei de măsline
- șuncă afumată
- 1 roșie
- parmezan
- pătrunjel tocat
- sare
- piper
![](http://www.bucatarultrasnit.ro/wp-content/uploads/2022/01/tt-2.jpg)
MOD DE PREPARARE :
Decupăm mijlocul unei felii de pâine și nu îl aurncăm. Încingem tigaia cu o lingură de ulei de măslin, unt și prăjim felia de pâine împreună cu mijlocul ei. Când s-a rumenit bine pe o parte, întoarcem felia de pâine și în mijloc spargem un ou pe care îl asezonăm cu sare și piper și îl lăsăm până se face. Oul trebuie lăsat moale pentru a curge gălbenușul. Mijlocul feliei de pâine pe care l-am prăjit îl asezonâm cu ce avem prin casă- șuncă, roșii, avocado.
Alături de toate acestea putem pune și un sos salsa făcut din maioneză și ketchup amestecat.
Este delicios și o idee foarte bună de mic dejun dar și de folosire a pâinii.
Poftă bună!