PLĂCINTĂ CU CARTOFI ȘI BRÂNZĂ DE VACI
Dragi bucătărași trăsniți, pentru a varia meniul zilnic, vă sugerez să incercați plăcinta cu cartofi și brânză de vaci. Puteți sa o consumați la micul dejun sau cină sau chiar la felul doi.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g de cartofi
- 2 căței de usturoi
- 100 g de cașcaval
- 50 g de parmezan
- 100 g de smântână de casă
- 100 ml de lapte
- 1 ou
- sare
- piper
- 200 g de brânză de vaci
MOD DE PREPARARE :
Tăiem cartofii în felii rotunde și îi punem la fiert. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare. Jumătate de compoziție de cașcaval amestecăm cu jumătate de compoziție de brânză. Smântâna, laptele, oul bătut, piperul, sarea și usturoiul pisat le amestecăm. După ce au fiert cartofii, îi scurgem de apă și îi punem într-o tavă , apoi compoziția brânza cu cașcavalul amestecate, încă un rând de cartofi, pe deasupra parmezan amestecat cu brânza și cașcavalul rămas, încă un rând de cartofi și amestecul de smântână cu lapte ou, etc. Dăm la cuptor pentru 30 de minute la 210 grade până se rumenește puțin deasupra. Plăcinta poate să fie servită cu roșii cherry la masa de prânz sau cină.
Poftă bună!