BISCUIȚI CU LĂMÂIE, FĂRĂ GLUTEN
Dragi bucătărași trăsniți, vă recomand o rețetă de biscuiți cu lămâie fără gluten, o rețetă deosebit de bună, indicată în special celor care au alergie la gluten. Aceștia pot fi savurați dimineața la cafea sau ca o gustare alături de o cană de lapte sau ceai.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 70 ml ulei de semințe (la alegere)
- 1 lămâie organică
- 2 linguri de suc de lămâie organică
- 180 g făină de orez
- 40 g amidon de porumb
- 60 g unt
- 7 g praf de copt
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron punem un ou, ulei de semințe, zahărul și amestecăm cu ajutorul unui tel. În momentul în care compoziția arată ca o spumă, radem o coajă de lămâie, de preferat să fie bio.
După ce am făcut toate acestea adăugăm în castron untul inmuiat, sucul de lămâie și făina. Amestecăm cu o spatulă până când compoziția va avea un aspect omogen și neted.
Modelăm biscuiții după plac și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lăsăm la cuptor timp de 15 minute la 170 de grade , iar când biscuiții sunt rumeniți la suprafață îi scoatem din cuptor și îi lăsăm la răcit.
Biscuiții pot fi păstrați într-un borcan cu închidere ermetică, dar nu mai mult de 3 zile.
Un mic dejun delicios vă doresc!