BISCUIȚI CU LĂMÂIE, FĂRĂ GLUTEN

Dragi bucătărași trăsniți, vă recomand o rețetă de biscuiți cu lămâie fără gluten, o rețetă deosebit de bună, indicată în special celor care au alergie la gluten. Aceștia pot fi savurați dimineața la cafea sau ca o gustare alături de o cană de lapte sau ceai.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 70 ml ulei de semințe (la alegere)
  • 1 lămâie organică
  • 2 linguri de suc de lămâie organică
  • 180 g făină de orez
  • 40 g amidon de porumb
  • 60 g unt
  • 7 g praf de copt

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron punem un ou, ulei de semințe, zahărul și amestecăm cu ajutorul unui tel. În momentul în care compoziția arată ca o spumă, radem o coajă de lămâie, de preferat să fie bio.

După ce am făcut toate acestea adăugăm în castron untul inmuiat, sucul de lămâie și făina. Amestecăm cu o spatulă până când compoziția va avea un aspect omogen și neted.

Modelăm biscuiții după plac și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Lăsăm la cuptor timp de 15 minute la 170 de grade , iar când biscuiții sunt rumeniți la suprafață îi scoatem din cuptor și îi lăsăm la răcit.

Biscuiții pot fi păstrați într-un borcan cu închidere ermetică, dar nu mai mult de 3 zile.

Un mic dejun delicios vă doresc!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.