TAGLIATELLE CU SOS PICANT DE ROȘII
Dragi bucătărași trăsniți, dacă sunteți in pană de idei și doriți sa gătiți ceva rapid și gustos, vă sugerez să incercați tagliatelle cu sos picant de roșii.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 400 g tagliatelle
- 1 ardei iute tocat (curățat în prealabil de semințe)
- 4 cepe franțuzești tocate
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- Coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 3-4 linguri de zahăr brun
- 600 g roșii decojite și tăiate cuburi
- Sare
- piper
- 200 g mozzarella
- Busuioc verde
- Parmezan ras
MOD DE PREPARARE :
În apă clocotită cu sare fierbem pastele după indicațiile de pe ambalaj. Tăiem și curățăm ardeiul și ceapa și le călim într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline. Adăugăm și coaja de lămâie împreună cu oțetul de vin roșu zahărul brun după gust, roșiile decojite, sare și piper . Lăsăm la înăbușit 10 minute, timp în care punem bucățelele de mozzarella și frunzele de busuioc .
Scurgem pastele de apă și le punem peste sos, amestecăm și răzuim parmezan deasupra.
Decorăm cu frunză de busuioc și este gata.
Poftă bună, dragi bucătărași trăsniți și spor la gătit!