BĂRCUȚE DIN CARTOFI
Dragi bucătărași trăsniți, cartoful cu siguranță este cea mai iubită legumă, datorită multitudinilor de feluri în care îi putem prepara. Trebuie să avem câteva ingrediente la îndemână și puțină imaginație. Pentru astăzi v-am pregătit bărcuțe din cartofi, un deliciu!
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 50 g cașcaval de oi
- 50 g pesmet
- 1 ceapă
- 4 cartofi mari
- 2 dovlecei tineri
- 25 g unt
- Puțin șofran
- Ulei
- Pătrunjel verde
- Cimbru
- Sare
- Piper
MOD DE PREPARARE :
Spălăm, curățăm și tăiem pe lungime cartofii. Îi scobim pentru a face loc umpluturii. Punem la opărit cartofii plus partea scobită timp de 5 minute în apă sărată. Ungem bucățile de cartofi cu puțin șofran opărit , iar restul de șofran îl păstrăm.
Într-o tavă sau un vas uns cu unt sau tapetat cu hârtie de copt punem toate bucățile de carofi și în mijloc un cubuleț de unt. Băgăm la cuptor pentru 20 de minute și între timp facem compoziția. Tăiem dovleceii rondele, ceapa, pătrunjelul și împreună cu cartofii rămași de la scobit, cimbrul, uleiul, restul de șofran, sare, cașcaval de oi, piper amestecăm și umplem bărcuțele. Le băgăm iar la cuptor pentru încă 10 minute și când le scoatem presărăm pesmet, cașcaval și băgăm iar la copt timp de 15 minute.
Asta este totul, cartofii îi puteți umple cu orice fel de compoziție doriți, dar aceasta este preferata mea.
Spor la gătit și poftă bună!