CONFIT DE RAȚĂ
Dragi bucătărași trăsniți, astăzi vă prezint o rețetă mai aparte, un preparat deosebit ce poate face parte dintr-un meniu de sărbătoare. Confit de rață este o delicatesă franțuzească.Rața în untură proprie este foarte gustoasă datorită modului de preparare și a faptului că trebuie lăsată 3-4 luni până la servire.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- Pulpa de rata intreaga -2 buc
- Usturoi -2 catei
- Cimbru proaspat – cateva fire
- Sare grunjoasa
- Grasime de rata -500g
Marar – cateva fire - Piper- dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Pulpa de rață o dăm cu usturoi, sare grunjoasă și cimbru, o punem la rece timp de o zi- două. După ce au trecut aceste zile, scoatem pulpa și o punem într-o tavă cu pereți groși, o acoperim cu untură topită de rață , usturoi și mărar.
Punem tava în cuptor și o lăsăm timp de 7-8 ore la foc relartiv mic, astfel încât temperatura să nu treacă de 150 de grade. După ce trec aceste ore păstrăm confitul timp de 4 luni într-un borcan în care punem și grăsimea în care s-a copt.
Se servește alături de cartofi la cuptor, orez, legume.
Spor la preparat, dragi bucătărași!