MENEMEN- OMLETĂ TURCEASCĂ
Dragi bucătărași trăsniți, micul dejun este foarte important, fiind masa principală care ne dă energie pentru întreaga zi. Pentru astăzi vă propun o rețetă de omletă turcească: menemen. Ouăle sunt cel mai complex aliment și de aceea nu ar trebui să lipsească din meniul nostru.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 4 ouă
- 4 roșii mari
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță boia de ardei roșii
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță sare
MOD DE PREPARARE :
Legumele le tăiem în cubulețe mici , iar ceapa o punem la călit în unt și ulei. După ce se rumeneșter adăugăm roșiile, ardeiul, tăiate cubulețe anterior. Acoperim tigaia cu un capac și o lăsăm așa timp de 10 minute până când scade zeama de la roșii.
Adăugăm și ouăle fie întregi, fie bătute înainte și amestecăm până când se omogenizează.
Adăugăm sare și boia după gust și este gata.
Este ceva mai diferit puțin de omleta noastră clasică, din punctul meu de vedere chiar mai gustoasă.
Poftă bună și nu uitați să serviți în fiecare zi micul dejun. Un studiu a arătat că persoanele care nu servesc micul dejun au risc de 27% mai mare să facă infarct față de cei care îl servesc.
Poftă bună!