SPUMĂ DE CIOCOLATĂ CU NUCI, ALUNE ȘI ROM
Dragi bucătărași trăsniți, spuma de ciocolată cu nuci, alune și rom este un desert de origine franceză, foarte gustos și rafinat, perfect pentru mesele sofisticate.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 linguri de nuci măcinate
- 100 g ciocolată cu lapte
- 50 g ciocolată amăruie
- 20 ml rom
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 1 linguriță cafea solubilă instant
- 200 ml frișcă
Pentru decor:
- 25 g ciocolată amăruie
- 4 jumătăți de miez de nucă sau 8 alune de pădure
- 25 g ciocolată albă
- frișcă
MOD DE PREPARARE:
Nucile le prăjim într-o tigaie, apoi le lăsăm la răcit . Topim cele două ciocolate adăugând romul, la bain-marie.
Într-un alt vas batem gălbenușurile cu zahăr tos, praf de cafea instantă, zahăr vanilat. Toată această compoziție o punem peste ciocolata topită și amestecăm cu o spatulă de jos în sus cu mișcări lente. Adăugăm nucile prăjite, frișca bătută și amestecăm din nou. Punem spuma în boluri și dăm la frigider pentru 3 ore.
Decorăm cu frișcă și deasupra răzuim ciocolată amăruie, albă și nucile.
Poftă bună!