TOCĂNIȚĂ DIN FICAT DE PUI
Dragi bucătărași trăsniți, nu am mai gătit de mult timp ficăței și m-am gândit să împărtășesc rețeta și cu voi. Tocănița de ficăței este foarte gustoasă, dar și foarte sănătoasă având în vedere cât de bogat este ficatul în proteine ,vitamine și minerale esențiale.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500g ficat de pui
- 3 cepe
- 1 legătură pătrunjel verde
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 lingură pastă de rosii
- 200ml lapte rece
- 2 linguri ulei
- Sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Spălăm ficatul și îl punem la frigider într-un bol cu lapte timp de 30 de minute.
Între timp mărunțim ceapa, pătrunjelul și usturoiul. Scoatem ficatul din lapte, îl punem pe un șervețel de hârtie și într-o tigaie mai adâncă punem ulei și adăugăm ceapa tocată mărunt pentru 5 minute la foc mic. Punem ficatul, usturoiul , pasta de roșii, pasta de ardei, piper, amestecăm totul, punem capacul și lăsăm așa cam 20 de minute. La sfârșit adăugăm pătrunjelul, condimentăm cu sare și este gata.
Se poate servi alături de orice vreți. Mie îmi place foarte mult cu orez, mămăligă sau piure.
Poftă bună!