CIORBĂ DE CARTOFI CU CÂRNAȚI
Dragi bucătărași trăsniți, ciorba de cartofi cu cârnați, pe lângă faptul ca este o ciorbă foarte gustoasă, este și foarte consistentă. Merge de minune cu o ceapa spartă, în special în zilele mai friguroase când consumul caloric este mai mare.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 250g cârnați cruzi afumați
- 4 cartofi potriviți
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 250ml smântână
- 2 căței usturoi
- 1 legatură leuștean
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Tăiem cârnații cât de subțire posibil și îi punem într-o oală cu 3 litri, pe foc. Lăsăm pe foc până își lasă cârnații grăsimea lor și începem să punem ceapa, morcovul, tocate mărunt. Amestecăm din când în când până ceapa devine sticloasă și adăugăm sare, piper, cartofii tăiați cubulețe și punem apă .
Lăsăm la fiert pe foc mediu până când cartofii sunt făcuți. Luăm de pe foc, adăugăm smântână, usturoi , leuștean, acoperim pentru 10 minute, iar după este gata de servire.
Poftă bună!