CREMĂ DE VANILIE

Dragi bucătărași trăsniți, crema de vanilie este un desert care se poate consuma simplu sau în diverse combinații, de la tarte până la torturi. Rețeta pe câte v-o propun astăzi este una simplă. Dacă o veți respecta întocmai, nu aveți cum să dați greș.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 6 galbenușuri
  • 250 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie/esență sau zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • 1 l lapte
  • 250 g unt gras

MOD DE PREPARARE :

Punem într-o cratiță zahărul , vanilia, gălbenușurile și sarea. Amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Punem făină, puțin lapte și amestecăm.

Laptele încălzit îl punem peste compoziția făcută anterior, punem pe foc și amestecăm continuu până când fierbe, iar când a început să fiarbă luăm de pe foc. Punem imediat untul cubulețe și amestecăm.

Este o cremă foarte gustoasă pe care puteți să o folosiți pentru prăjituri, eclere , torturi.

Poftă bună și spor la gătit!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.