MIEL CU NĂUT
Dragi bucătărași trăsniți, ce părere aveți despre o rețetă de carne de miel cu năut pe care o puteți pregăti cu ocazia sărbătorilor pascale și nu numai. Vă garantez că nu veți regreta.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 1/2 linguriță ulei
- 1/2 ceapă, tăiată marunt
- 1/2 ardei gras, roșu, tăiat mărunt
- 2 căței de usturoi, marunțiți
- 125g carne tocată de miel
- 125g carne tocată de curcan
- 1/4 linguriță sare
- 2 roșii, mărunțite
- 200g năut la conservă
- 1 1/2 linguriță de praf de chilli
- 1/8 linguriță de scorțișoară
- 1 lingură mentă mărunțită
MOD DE PREPARARE:
Punem o cratiță sau o tigaie adâncă cu ulei, la foc mediu în care adăugăm ardeiul gras, ceapa, usturoiul și amestecăm până se călesc toate legumele, până când devin moi, aproximativ 3-4 minute. Adăugăm carnea de miel, de curcan și amestecăm până devine rozie . Adăugăm roșiile și amestecăm din când în când până se face carnea și se încorporeză totul. La sfârșit adăugăm năutul, praful de scorțișoară, chilli și lăsăm la fiert până se face năutul.
Este foarte simplu și extrem de gustos.
Servim cu mentă mărunțită deasupra . Poftă bună și aștept părerile voastre în comentarii.