OREZ CU PRAZ
Dragi bucătărași trăsniți, garniturile sunt foarte importante atunci când servim carne și de aceea azi vă prezint o rețetă de orez cu praz. Este și sănătos și foarte gustos în combinație cu carne de pui, porc, curcan.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 3-4 bucăți praz
- 1 linguriță de delicat sau sare și piper
- 1 foaie dafin
- piper
MOD DE PREPARARE:
Călim ceapa în puțin ulei, adăugăm delicatul și prazul tăiat bucățele. Călim la foc mic timp de aproximariv 10 minute, iar după punem o cană de apă și lăsăm la fiert timp de 20 de minute. Adăugăm orezul foarte bine spălat, două căni de apă, foi de dafin și lăsăm la fiert la foc mic timp de 30-40 de minute.
Punem sare și piper după gust și este gata de servit alături de un pui copios.
Poftă bună!