PASTĂ DE ARDEI IUTE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un condiment care nu ar trebui să lipsească din casa oricărei gospodine, și anume pasta de ardei iute. Aceasta se poate folosi atât pentru tocănițe, fripturi,gulaș, paprica,cât și la salate sau mâncăruri cu sos.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 8 ardei roșii grași
- 4 căței de usturoi
- 1/4 pahar de ulei de măsline
- 1 ardei iute
- 2 linguri oțet balsamic
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță piper
- 5-7 frunze de mentă
MOD DE PREPARARE :
Tăiem ardeii în două și îi punem pe tavă în cuptorul încălzit la 200 de grade până se desprinde coaja de pe ei, aporximativ 30 de minute.
Punem ardeii într-o pungă care se inchide, îi lăsăm să transpire, îi curățăm, îi lăsăm la scurs și într-un robot punem ardeii împreună cu toate ingredientele. Tocăm până iese pastă, punem în borcane, închidem ermetic și punem la frigider.
Spor la gătit mâncare și mai gustoasă cu acest preparat, dragi bucătărași!