SALATĂ AFRICANĂ CU BROCCOLI ȘI CONOPIDĂ
Dragi bucătărași trăsniți, salata africană cu broccoli și conopidă, este o salată gustoasă și sănătoasă, care sigur va fi apreciată de toți membrii familiei. Se poate servi ca atare, pentru o cină ușoară, cât și la prânz alături de pește sau o friptură.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 175 g inflorescente broccoli
- 175 g inflorescente conopida
- 115 g morcovi, tăiați pe diagonala
- 1/8 lingurita sare
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1/4 lingurita chimen
- 1/8 lingurita coriandru
- 1/8 lingurita nucșoară
- 1/8 lingurita fulgi de ardei iute
- 1/2 lingurita sos de soia
- 3 linguri smântână
- 2 lingurite otet de mere
- 1/2 linguriță miere
- cateva fire ceapă verde, tăiate rondele
MOD DE PREPARARE :
Punem la fiert la abur conopida, broccoli și morcovii. Călim cu apă rece legumele și le scurgem foarte bine. Combinăm ghimbirul, chimenul, sarea, coriandrul, fulgii de ardei iute, nucșoară. Într-un castron amestecăm condimentele cu smântâna, sosul de soia, miere, oțet. Adăugăm legumele și le amestecăm bine cu sosul. Punem ceapă verde înainte să servim.
Nu mai este nevoie de carne, la cât de gustoasă este această salată.
Poftă bună, dragi bucătărași!