PRĂJITURĂ CU GEM ȘI GLAZURĂ DE ALBUȘ CU NUCĂ
Dragi bucătrași trăsniți, prăjitura cu gem și glazură de albuș cu nucă este unul dintre deserturile preferate de familia mea.Datorită acestui fapt, o pregătesc destul de des.Iată rețeta!
INGREDIENTE UTILIZATE:
Pentru blat:
- 5 ouă – care se separă: galbenușurile se vor folosi la blat, iar albușurile la glazură de deasupra.
- 120 g zahăr
- 1 pachet unt / 200 g margarină
- 1 plic praf de copt stins in zeamă de lamaie
- 1 plic zahăr vanilat
- 300 g făină
- 70 ml lapte (o ceșcuță)
Pentru stratul de mijloc:
- dulceață de afine (mai putin de un borcan)
Pentru stratul de deasupra:
- albușurile de la ouă
- 250 g nucă
- 100 g zahăr
- ciocolată pentru ras
MOD DE PREPARARE :
Frecăm gălbenușurile cu zahăr, adăugăm praful de copt stins în zeamă de lămâie, margarina, zahărul vanilat, amestecăm bine apoi adăugăm făina și laptele.
Punem la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mediu și încercăm cu scobitoarea să vedem dacă este făcută.
Cât timp stă la cuptor pregătim stratul de deasupra. Albușurile le batem cu mixerul până se îngroașă compoziția, punem zahărul și batem până când obținem o bezea . Punem nuca și amestecăm cu o lingură, încet, de sus în jos.
Peste blat adăugăm dulceața de afine, după glazura și punem la cuptor pentru înca 10-15 minute.
La final punem deasupra ce dorim, fulgi de cocos, ciocoată rasă etc.
Poftă bună!