PATEU DE SFECLĂ ROȘIE ȘI FASOLE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de pateu mai puțin obișnuită și anume pateu de sfeclă roșie și fasole, rețetă ideală pentru zilele de post și nu numai.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 sfecle medii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă roșie medie, tăiată în cubulețe
- 3 căței de usturoi, tocați (1 lingură)
- 3/4 linguriță de sare de mare
- 2 lingurițe de oțet balsamic
- 2 lingurițe de mirin-vin de orez
- 1 cană de fasole adzuki fiartă
- 1/4 cană de unt crud de caju
- 1 linguriță de oțet de cidru de mere
MOD DE PREPARARE :
Punem sfecla la fiert până când devine fragedă. După ce s-a fiert o tăiem în cubulețe și o punem deoparte.
Sotăm ceapa timp de 8 minute până se rumenește puțin într-o tigaie cu ulei, adăugăm usturoiul, sarea și mai lăsăm încă 5 minute în timp ce amestecăm continuu până când se caramelizează ceapa. Luăm tigaia de pe foc, punem mirinul și oțetul balsamic.
Fasolea fiartă o punem în robotul de bucătărie cu unt, caju, oțetul, ceapa caramelizată și sfecla. Amestecăm până se îmbină toate ingredientele . Asezonăm cu sare și piper după gust și este gata de servit pe pâine prăjită.
Poftă bună, dragi bucătărași!