PIURE DE CONOPIDĂ ȘI USTUROI
Dragi bucătărași trăsniți, vă invit să preparați cel mai bun înlocuitor al piureului de cartofi, piureul de conopidă și usturoi . Este foarte gustos și sănătos, sunt sigur că le va plăcea și celor care il preferă pe cel clasic.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 conopidă, tăiată în bucăți
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 1/4 cană parmezan ras
- 1 lingură cremă de brânză
- 1/2 linguriță sare
- 1/8 linguriță de piper negru macinat
MOD DE PREPARARE :
Punem o cratiță cu apă pe foc și lăsăm la fiert. Când apa începe să fiarbă punem conopida și lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, până când conopida este gata.
Uleiul de măsline se încălzește la foc mediu într-o tigaie mică si punem usturoiul până când se înmoaie .
Pasăm conopida, adăugăm usturoiul, parmezanul, sarea, piperul și crema de brânză.
Amestecăm și este gata de servit alături de o friptură.
Poftă bună!