PIEPT DE PUI LA CUPTOR, ÎN CRUSTĂ DE CAJUN
Dragi bucătărași trăsniți, această rețetă este pentru cei care adoră carnea condimentată. O friptură suculentă, fragedă și rumenită,făcută la cuptor, este bine-venită pentru cină sau chiar prânz alături de garnitura preferată. Cajun este un amestec de 7 condimente foarte bun, pe care îl găsiți în magazine sau îl puteți face în casă prin amestecarea a 7 condimente în proporții egale.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 4 bucăți piept de pui
- 3 lingurițe unt
- 2 lingurițe Cajun:
- pudră de usturoi
- pudră de ceapă
- sare
- piper
- condimente italienești
- paprika
- cimbru
MOD DE PREPARARE :
Spălăm pieptul de pui și îl ștergem cu prosoape de hârtie până când se absoarbe tot excesul de apă. Punem untul la topit, îl amestecăm cu condimentele, dăm fiecare bucată de carne prin amestec și așezăm bucățile pe o tavă . Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute până când puiul s-a rumenit în totalitate pe ambele părți.
Scoatem din cuptor când este gata și servim cu garnitura preferată. Mie îmi place tare mult să servesc cu cartofi la cuptor.
Poftă bună, dragi bucătărași!