HUMUS CU ROȘII USCATE ȘI ARDEI COPȚI
Dragi bucătărași trăsniți, humusul cu roșii uscate și ardei copți, este o mâncare, care face parte din bucătăria libaneză, este un preparat aromat, sănătos și sățios. Este perfect pentru o gustare rapidă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 ardei copți
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 conservă năut
- 2 căței de usturoi
- zeamă de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- chimion
- 2 linguri tahini
- 200 g roșii uscate, scurse de ulei
- chilli pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Începem prin a curăța ardeii copți de semințe și coajă, scurgem bine de ulei și zeamă. Spălăm năutul și punem toate ingredientele în blender și mixăm până când s-au mărunțit totul, adăugăm puțin ulei și mixăm în continuare.
Punem și pasta de susan-tahini, condimentăm și punem și zeamă de lămâie.
Servim cu chilli și lipie proaspătă.
Poftă bună, dragi bucătărași !