HUMUS CU ROȘII USCATE ȘI ARDEI COPȚI

Dragi bucătărași trăsniți, humusul cu roșii uscate și ardei copți, este o mâncare, care face parte din bucătăria libaneză, este un preparat aromat, sănătos și sățios. Este perfect pentru o gustare rapidă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 ardei copți
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 conservă năut
  • 2 căței de usturoi
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • chimion
  • 2 linguri tahini
  • 200 g roșii uscate, scurse de ulei
  • chilli pentru decor

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a curăța ardeii copți de semințe și coajă, scurgem bine de ulei și zeamă. Spălăm năutul și punem toate ingredientele în blender și mixăm până când s-au mărunțit totul, adăugăm puțin ulei și mixăm în continuare.

Punem și pasta de susan-tahini, condimentăm și punem și zeamă de lămâie.

Servim cu chilli și lipie proaspătă.

Poftă bună, dragi bucătărași !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.