Dragi bucătărași trăsniți,orezul cu ton este un preparat ușor de făcut și cu conținut scăzut de calorii, potrivit celor care țin dietă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 caței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură pastă de curry
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 ardei gras roșu, tocat mărunt
  • 10-12 frunze de curry proaspete
  • 300g orez basmati
  • 750 ml supă de legume
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 425g conservă de ton in ulei, scursă
  • 60g fasole verde
  • Chutney de mango
  • murături

MOD DE PREPARARE :

Încălzim uleiul într-o tigaie și călim ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute până când se înmoaie. Adăugăm paste de curry, turmenicul și fierbem încă un minut. Adăugăm ardei gras , orez basmati, frunzele de curry și amestecăm. Adăugăm zeamă de lămâie, supa de legume și lăsăm la foc mic să fiarbă timp de 10 minute . Adăugăm fasolea verde, tonul și amestecăm.

Servim cu murături și chutney de mango.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.