PUI CU FASOLE ȘI PESTO DE RUCOLA
Dragi bucătărași trăsniți, carnea de pui se poate prepara in diverse moduri. In rețeta pe care v-o propun pentru azi, m-am gandit sa-l prepar cu fasole și pesto de racola. Este nemaipomenit de gustos. Iată rețeta!
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 4 buc piept de pui, fara piele
- 1 lingură ulei de masline
- 1200g fasole boabe -la conservă
- 75g rucola
- 25g pătrunjel
- 1 cațel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 40g brânza Pecorino
- 30g unt
MOD DE PREPARARE :
Batem pieptul de pui și îl prăjim în ulei de măsline timp de 9-10 minute.
Fasolea o punem într-o tigaie cu puțină apă și asezonăm după gustul fiecăruia , lăsăm să se încălzească și după scurgem apa. Cu ajutorul unui tocător, pasăm pătrunjelul, usturoiul, rucola cu puțin ulei de măsline pentru a face pesto. Adăugăm brânză rasă și amestecăm cu fasolea.
Punem puiul alături de fasolea cu pesto de rucola în farfurie și servim alătură de un pahar de vin alb.
Poftă bună, dragi bucătărași!