SPIRALE DE CARTOFI CU BRÂNZĂ ȘI CHILLI

Dragi bucătărași trăsniți, cu siguranță ați mai văzut aceste spirale de cartofi cu diferite arome la festivaluri, târguri, piețe, etc. deoarece acestea fac parte din categoria street food. Aceste spirale sigur vor fi pe placul vostru cât și al celor mici.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 3-4 cartofi
  • 3 lingurițe unt
  • sare
  • piper
  • pudră de usturoi
  • chilli
  • chimion
  • brânză rasă
  • sos iute pentru servit

MOD DE PREPARARE:

Spălăm bine cartofii, înfingem în cartof un băț de frigăruie și cu ajutorul unui cuțit tăiem cartofii în spirală de la un capăt la altul. Tragem de capete să întindem cartoful pe tot bățul.

Topim unt pe care îl amestecăm cu sare, piper, diferite condimete după plac și cu ajutorul unei pensule de bucătărie ungem cartofii cu acest amestec pe toate părțile.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și băgăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. După ce s-au făcut presărăm cașcaval și brânză rasă și servim cu sos picant sau ce sos vă place.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.