TORT SPONGE CAKE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de tort mai diferită datorită texturii blatului, fiind foarte moale și pufos, exact ca un burete. De cele mai multe ori cumpărăm blat gata făcut, dar cel mai gustos rămâne acela făcut în casă și vă recomand să încercați acest blat perfect.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 225 g unt
- 225 g zahăr
- 4 ouă
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță vanilie
- 225 g făină
- câteva linguri de lapte
- cremă pentru umplut
MOD DE PREPARARE :
Mixăm într-un bol untul la temperatura camerei cu zahăr până când zahărul s-a topit și crema a devenit pufoasă și adăugăm treptat câte un ou în timp ce mixăm continuu. Punem vanilie, zeamă de lămâie, făină, lapte și praf de sare și mixăm până când toate ingredientele s-au încorporat bine.
Compoziția obținută o împărțim în două și coacem pe rând. Punem aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 180 de grade.
La fel facem și cu cealaltă jumătate de aluat.
Când blaturile de tort s-au răcit atunci sunt perfecte de pus crema favorită. Eu am ales să pun cremă de mascarpone, dar puteți încerca și cu vanilie sau chiar ciocolată.
Decorați după plac și serviți.
Poftă bună!