PANZANELLA CU CIUPERCI
Dragi bucătărași trăsniți, panzanella este o salată delicioasă de origine italienească. Adăugăm ciuperci pentru un plus de aromă. Vă recomand să încercați această salată deoarece este și gustoasă și foarte simplu de preparat.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 4 linguri de ulei de măsline
- 200g de pâine
- 2 caței de usturoi
- 1 ceapă roșie
- 650g ciuperci mixte
- 2 linguri de oțet
- 50ml vin alb
- 150g rucola
- suc de lămâie
- 125g de mozzarella
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie încălzim 2 linguri de ulei de măsține, tăiem pâinea în bucăți și o prăjim timp de 3-4 minute. Scoatem pe farfurie și punem sare.
Într-o altă tigaie prăjim usturoiul și ceapa tăiate felii timp de 10 minute, Scoatem din tigaie și punem ciupercile, pe care le prăjim timp de 3-4 minute. Peste ciuperci în tigaie adăugăm ceapa, usturoiul preparate înainte. Punem oțetul, vinul, condimentele și amestecăm timp de 4 minute în tigaie.
Într-un bol adăugăm rucola cu ulei de măsline și oțet, punem mozzarella, amestecul din tigaie și amestecăm.
Poftă bună, drai bucătărași!