PANZANELLA CU CIUPERCI

Dragi bucătărași trăsniți, panzanella este o salată delicioasă de origine italienească. Adăugăm ciuperci pentru un plus de aromă. Vă recomand să încercați această salată deoarece este și gustoasă și foarte simplu de preparat.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 200g de pâine
  • 2 caței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 650g ciuperci mixte
  • 2 linguri de oțet
  • 50ml vin alb
  • 150g rucola
  • suc de lămâie
  • 125g de mozzarella

MOD DE PREPARARE:

Într-o tigaie încălzim 2 linguri de ulei de măsține, tăiem pâinea în bucăți și o prăjim timp de 3-4 minute. Scoatem pe farfurie și punem sare.

Într-o altă tigaie prăjim usturoiul și ceapa tăiate felii timp de 10 minute, Scoatem din tigaie și punem ciupercile, pe care le prăjim timp de 3-4 minute. Peste ciuperci în tigaie adăugăm ceapa, usturoiul preparate înainte. Punem oțetul, vinul, condimentele și amestecăm timp de 4 minute în tigaie.

Într-un bol adăugăm rucola cu ulei de măsline și oțet, punem mozzarella, amestecul din tigaie și amestecăm.

Poftă bună, drai bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.