PIZZA INDIANĂ CU VINETE ȘI CARNE DE MIEL
Dragi bucătărași trăsniți, pizza este una dintre cele mai iubite preparate culinare, iar pentru iubitorii de carne de vită, vă prezint pizza indiană făcută cu acest tip de carne, dar și cu vinete.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 lingură ulei de masline
- 1 ceapă, tocată
- 2 caței de usturoi, tocați
- 400g vinete, tăiate in bucăți de 1 cm
- 8 frunze de curry proaspete
- 300g carne de miel, tocată
- 110g sos Kasundi
- 4 lipii naan
- 2 roșii, făra semințe, tocate
- 140g iaurt grecesc
- 1/2 castravete, ras
- 1/2 lamaie suc
- 2 linguri de coriandru tocat
MOD DE PREPARARE :
Într-o tigaie cu ulei pusă pe foc mediu, călim usturoiul, ceapa timp de 3-4 minute până când se înmoaie . Adăugăm frunzele de curry, vinetele și lăsăm pe foc timp de 6-7 minute până când capătă o culoare aurie . Adăugăm carnea tocată de miel și amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn până când se rumenește. Asezonăm cu sos Kasundi și ce condimente mai dorim.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt punem lipiile, deasupra amestecul făcut anterior, roșiile și lăsăm la cuptor la 200 de grade timp de 7-8 minute.
Amestecăm într-un castron sucul de lămâie cu iaurt, castravete, o lingură de coriandru și punem peste pizza .
Tăiem felii și servim.