PUI TAILANDEZ CU CURRY ȘI SPARANGHEL
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o rețetă exotică, aromată și deosebit de gustoasă de pui tailandez cu curry și sparanghel. Iată rețeta!
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 700g piept de pui, tăiat in cuburi de 2 cm
- 1 ceapa mare, tocată mărunt
- 2 caței de usturoi, zdrobiți
- 1 fir de lemongrass
- 4 linguri de pasta de curry
- 300ml lapte de cocos
- 250ml supă de pui
- 2 linguri boabe de piper
- 2 frunze de lime
- 1 legatura sparanghel
- frunze de coriandru
MOD DE PREPARARE :
Călim carnea de pui într-o tigaie până capătă o culoare aurie. O scoatem din tigaie și o punem într-un castron.
După adăugăm în tigaie lemongrass, usturoi, ceapă și prăjim timp de un minut. Adăugăm curry și fierbem încă un minut. Punem carnea de pui gătită mai înainte, adăugăm supa, boabele de piper, laptele de cocos, frunzele de lime și lăsăm la fiert timp de 2 minute. Adăugăm sparanghelul și lăsăm la gătit încă 2 minute.
Asezonăm după gust și servim cu coriandru.
Poftă bună, dragi bucătărași!