TARTĂ DE COCOS CU FRUCTE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă vegană,perfectă și pentru cei care țin post, și anume: tartă de cocos cu fructe. Gustul exotic de cocos se potrivește de minune cu cel al fructelor de pădure.
INGREDIENTE UTILIZATE:
Aluat:
- 200 g fulgi de cocos
- 40 g făină
- 125 ml ulei de cocos
- 2 linguri zahăr
- un praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Pentru cremă:
- 550 ml lapte de cocos
- 90 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 50 g amidon
Pentru decor:
- fructe proaspete
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a face aluatul și într-un bol adăugăm toate ingredientele pentru aluat și pentru a amesteca cât mai bine ne folosim de mâini. Punem aluatul într-o formă de tartă și dăm la cuptor pentru 10-12 minute.
Punem toate îngredientele pentru umplutură într-un vas pe foc- laptele de cocos, zahărul, sarea și când începe să fiarbă dăm de pe foc și adăugăm amidonul. Amestecăm cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe și punem din nou pe foc pentru a se îngroșa crema.
După ce se răcește crema o punem peste aluat . Decorăm cu fructe proaspete și punem la frigider pentru 2-3 ore.
Poftă bună!