TARTĂ DE COCOS CU FRUCTE

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă vegană,perfectă și pentru cei care țin post, și anume: tartă de cocos cu fructe. Gustul exotic de cocos se potrivește de minune cu cel al fructelor de pădure.

INGREDIENTE UTILIZATE:

Aluat:

  • 200 g fulgi de cocos
  • 40 g făină
  • 125 ml ulei de cocos
  • 2 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Pentru cremă:

  • 550 ml lapte de cocos
  • 90 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 50 g amidon

Pentru decor:

  • fructe proaspete

MOD DE PREPARARE :

Începem prin a face aluatul și într-un bol adăugăm toate ingredientele pentru aluat și pentru a amesteca cât mai bine ne folosim de mâini. Punem aluatul într-o formă de tartă și dăm la cuptor pentru 10-12 minute.

Punem toate îngredientele pentru umplutură într-un vas pe foc- laptele de cocos, zahărul, sarea și când începe să fiarbă dăm de pe foc și adăugăm amidonul. Amestecăm cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe și punem din nou pe foc pentru a se îngroșa crema.

După ce se răcește crema o punem peste aluat . Decorăm cu fructe proaspete și punem la frigider pentru 2-3 ore.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.