VARZĂ DE BRUXELLES CU BACON ȘI USTUROI
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o rețetă simplă și rapidă de varză de Bruxelles cu bacon și usturoi. O excelentă idee pentru un prânz gustos.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 700g varză de Bruxelles
- 8 felii de bacon
- 1 linguriță de unt
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 4 căței de usturoi, tocați
- 1/2 cană supă de pui
- 1/4 linguriță sare
- 1/8 linguriță piper negru măcinat
- 2 lingurițe unt
MOD DE PREPARARE:
Prăjim bacon-ul în tigaie cu puțin ulei până când se uniformizează. Tapotăm cu un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul și tăiem în bucățele.
Într-o tgaie mare la foc mediu încălzim o linguriță de unt și ulei de măsline. punem usturoiul pe care îl călim timp de 3-4 minute, apoi adăugăm varza de bruxelles, supa de pui, sare, piper și fierbem aproximativ 15 minute până când varza este gata. Scurgem tot lichidul din tigaie, punem 2 lingurițe de unt, bacon-ul și amestecăm.
Servim la prânz sau la cină, este foarte delicios.
Poftă bună!