POLLO PARMIGIANA
Dragi bucătărași trăsniți, pollo parmigiana este una dintre cele mai populare și gustoase rețete italienesti, din carne de pui, cu sos roșu și brânză. Este o rețetă aparte de pui gătit sub formă de șnițel.Vă invit să îmi trimiteți părerile voastre, în comentarii.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 piept de pui
- făină
- ou
- pesmet
- sare
- piper
- 50 g parmezan
- 70 g mozzarella
- 250 ml sos de roșii
- busuioc
- oregano
- praf de usturoi
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a bate cu ciocanul de bucătărie bucățile de pui pentru șnițele și dăm cu sare, piper.
Amestecăm într-un bol parmezanul cu pesmetul, dăm fiecare bucată de carne prin făină, ou, pesmet cu parmezan, fix la fel cum facem la șnițele. Prăjim șnițelele în ulei încins până devin crocante .
Cu ajutorul unui șervețel scurgem tot excesul de ulei .
Într-o tavă cu pereți înalți punem sosul de roșii pe care îl amestecăm cu sare, piper, oregano, pudră de usturoi și așezăm șnițelele peste care presărăm mozzarella . Dăm la cuptor pentru 15-20 de minute până când s-a topit mozzarella .
Servin cu pâine prăjită sau cu orice doriți.
Este absolut delicios. Poftă bună!