Dragi bucătărași trăsniți, pollo parmigiana este una dintre cele mai populare și gustoase rețete italienesti, din carne de pui, cu sos roșu și brânză. Este o rețetă aparte de pui gătit sub formă de șnițel.Vă invit să îmi trimiteți părerile voastre, în comentarii.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 piept de pui
  • făină
  • ou
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan
  • 70 g mozzarella
  • 250 ml sos de roșii
  • busuioc
  • oregano
  • praf de usturoi
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE :

Începem prin a bate cu ciocanul de bucătărie bucățile de pui pentru șnițele și dăm cu sare, piper.

Amestecăm într-un bol parmezanul cu pesmetul, dăm fiecare bucată de carne prin făină, ou, pesmet cu parmezan, fix la fel cum facem la șnițele. Prăjim șnițelele în ulei încins până devin crocante .

Cu ajutorul unui șervețel scurgem tot excesul de ulei .

Într-o tavă cu pereți înalți punem sosul de roșii pe care îl amestecăm cu sare, piper, oregano, pudră de usturoi și așezăm șnițelele peste care presărăm mozzarella . Dăm la cuptor pentru 15-20 de minute până când s-a topit mozzarella .

Servin cu pâine prăjită sau cu orice doriți.

Este absolut delicios. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.