TRUFE CU CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI BISCUIȚI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un desert rapid care se prepară fără coacere: trufele din biscuiți negri cu ciocolată albă. Arată foarte bine,sunt potrivite pentru mesele festive.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 400 g biscuiți
- 250 g cremă de brânză
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 g ciocolată albă
- 50 g ciocolată neagră
MOD DE PREPARARE :
Cu ajutorul unui robot de bucătărie mărunțim biscuiții, după care punem totul într-un bol.
Punem vanilia împreună cu crema de brânză peste biscuiți și amestecăm foarte bine. Cu mâna umedă începem să formăm biluțele pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la congelator pentru 30 de minute.
Topim ciocolata albă și cea neagră la bain marie sau la cuptorul cu microunde, iar când ciocolata s-a răcit dăm bomboanele prin ciocoalată albă, stropim cu ciocolată neagră, presărăm bombonele, biscuiți și punem la frigider.
După ce glazura s-a întărit, servim.
Poftă bună!