PERE AROMATIZATE CU SCORȚIȘOARĂ
Dragi bucătărași trăsniți, atunci când trebuie să pregătiți un desert deosebit pentru o ocazie specială, vă propun să incercați pere aromatizate cu scorțișoară. Sunt un desert fin, delicios și foarte aromat.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 4 pere
- 2 portocale
- 1/2 lămâie
- 3 linguri miere
- 2 linguri zahăr
- 2 batoane scorțișoară
MOD DE PREPARARE :
Curățăm perele, dar fără codiță, aceasta trebuie să rămână șa locul ei și facem siropul.
Siropul se prepară din 450 de ml de apă, zahăr, miere, suc de portocală, lămâie și batoane de scorțișoară. Punem pe foc până se topește zahărul, după punem perele și lăsăm aproximativ 20-25 de minute la foc mic .
Scoatem perele, iar siropul îl lăsăm în continuare la fiert până când începe să se lege și are aspect de dulceață.
Turnăm câte o lingură de sirop peste fiecare pară și servim.
Puteți adăuga și frișcă sau înghețată.
Este delicios.
Poftă bună!