SALATĂ DE ICRE GRECEASCĂ
Dragi bucătărași trăsniți, salata de icre grecească sau taramosalata, este o salată aperitiv delicioasă și mai ușoară decât cea clasică datorită cantității mai mici de ulei.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 250 g icre de cod
- 4 felii de pâine fără coajă
- 1 ceapă
- zeama de la 2 lămâi
- 120 ml ulei de măsline
- piper
MOD DE PREPARARE :
Pentru început înmuiem feliile de pâine în apă pentru aproximativ 10 minute, iar după le stoarcem.
Icrele împreună cu ceapa cruățată, zeama de la o lămâie, le punem în robotul de bucătărie și mixăm până când obținem un amestec cremos. Peste icre în blender adăugăm pâinea stoarsă, uleiul și mixăm până când se încorporează totul, iar după adăugăm zeama de la lămâie.
Icrele sunt deja sărate și nu mai punem sare.
Servim cu pâine prăjită, sunt fooarte delicioase șoi vă recoamnd cu drag.
Poftă bună!