BUDINCĂ DE CROISSANTE CU CARAMEL

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint unul dintre cele mai delicioase și rapide deserturi: budinca de croissante. Pentru a face această rețetă puteți folosi croissante cu unt sau simple pe care le-ați cumpărat și nu le-ați mâncat.Cu siguranță o să vă placă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2-3 croissante
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe apă
  • 125 ml smântână lichidă
  • 125 ml lapte
  • 1 linguriță esență de rom
  • 2 ouă

MOD DE PREPARARE :

Rupem cornurile și le punem într-o tavă cu pereți înalți și începem să pregătim sosul.

Punem apa și zahărul într-o oală pe foc și lăsăm aproximativ 4-5 minute să se caramelizeze, adică până începe să fiarbă. Oprim focul și punem smântâna lichidă, laptele, esența, ouăle și amestecăm cu un tel.

Turnăm tot acest amestec peste croissante. Lăsăm aproximativ 10 minute să se îmbibe cu sos și băgăm la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 180 de grade.

Savurați, pentru că este fooarte delicios acest desert.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.