ȘNIȚEL DE PUI ÎN CRUSTĂ DE SEMINȚE
Dragi bucătărași trăsniți, dacă vreți să incercați și o altă variantă a șnițelului în afara celei clasice, v-o propun pe cea în crustă de semințe. Preparate în acest fel, șnițelele vor fi foarte aspectuase și gustoase.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 1 piept de pui
- sare
- piper
- amestec de semințe: in, susan, dovleac, floarea soarelui
- 2 linguri pesmet
- ulei pentru prăjit
- 2 ouă
- făină
MOD DE PREPARARE :
Curățăm carnea, o tăiem file și o batem cu un ciocan de bucătărie pentru a o subția să fie mai pătrunsă.
Punem sare, piper și lăsăm puțin la odihnit pentru a intra condimentele în carne.
Dacă semințele nu sunt destul de mărunte trebuie să le puneți într-un robot pentru a le mărunți.
Batem ouăle într-un bol, punem pe o farfurie niște făină, semințele le amestecăm cu două linguri de pesmet și într-o tigaie pe foc turnăm ulei .
Trecem pieptul de pui prin făină, ou, amestec de semințe, la fel ca șnițelele normale.
Prăjim șnițelele în ulei pe ambele părți până când s-a rumenit crusta.
Tapetăm cu șervețele și servim cu salată.
Poftă bună!