Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă tradițională italiană, rapidă și foarte gustoasă, pe care pot s-o prepare și cei mai puțin experimentați în gastronomie. Este vorba despre risotto cu ciuperci.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cană orez
  • 1/4 pahar de vin
  • 1 linguriță unt
  • 50 g ciuperci
  • 1/2 cană parmezan
  • 4 căni supă de pui sau apă caldă
  • sare
  • piper
Processed with VSCO with a6 preset

MOD DE PREPARARE :

Călim ceapa într-o tigaie cu puțin ulei împreună cu puțin sare și piper. Punem orezul și amestecăm pentru aproximativ 2-3 minute. Turnăm vinul și lăsăm pe foc până la evaporare. Punem câte un polonic de supă de pui și lăsăm la fiert până se umflă orezul.

Într-o altă tigaie sotăm ciupercile timp de 7-8 minute. Le punem peste orez, adăugăm parmezanul și amestecăm.

Servim direct așa cum este sau ca garnitură alături de ce doriți voi.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.