RISOTTO CU CIUPERCI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă tradițională italiană, rapidă și foarte gustoasă, pe care pot s-o prepare și cei mai puțin experimentați în gastronomie. Este vorba despre risotto cu ciuperci.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 1 cană orez
- 1/4 pahar de vin
- 1 linguriță unt
- 50 g ciuperci
- 1/2 cană parmezan
- 4 căni supă de pui sau apă caldă
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Călim ceapa într-o tigaie cu puțin ulei împreună cu puțin sare și piper. Punem orezul și amestecăm pentru aproximativ 2-3 minute. Turnăm vinul și lăsăm pe foc până la evaporare. Punem câte un polonic de supă de pui și lăsăm la fiert până se umflă orezul.
Într-o altă tigaie sotăm ciupercile timp de 7-8 minute. Le punem peste orez, adăugăm parmezanul și amestecăm.
Servim direct așa cum este sau ca garnitură alături de ce doriți voi.
Poftă bună!