OUĂ UMPLUTE CU PASTĂ DE CURRY
Dragi bucătărași trăsniți, încă din copilărie m-am obișnuit ca de pe masa de sărbători să nu lipsească ouăle umplute.De această dată, vă propun să facem ouă cu o umplutură diferită de cea clasică și anume cea cu pastă de curry.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 6 ouă fierte
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri iaurt
- 1 linguriță curry
- 1/2 linguriță chimion
- 1 linguriță sos chutney
- 2 fire ceapă verde
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar
- 1/2 linguriță tabasco
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Fierbem ouăle aproximativ 5-6 minute pentru a se face tari, le curățăm și le tăiem pe jumate.
Scoatem gălbenușurile, le punem în blender, adăugăm maioneză, muștar, sos tabasco, iaurt, chutney și condimente. Mixăm până când obținem o pastă omogenă, punem sare, piper, zeamă de lămâie și mai mixăm câteva secunde să se încorporeze.
Punem și ceapă verde tocată foarte mărunt și amestecăm cu o spatulă.
Umplem ouăle cu această compoziție și punem pe platouri.
Poftă bună!