CLĂTITE CU CACAO VEGANE
Dragi bucătărași trăsniți, unul dintre cele mai populare și delicioase deserturi pe care le preparăm destul de des, clătitele, se pot adapta foarte simplu și pentru cei vegani. Trebuie doar să renunțăm la ouă și să înlocuim laptele de vacă cu lapte vegetal.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 200 ml lapte de migdale
- 200 ml apă minerală
- 170 g făină
- 1 lingură cacao
- 2 linguri de ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
- ulei pentru a le prăji
MOD DE PREPARARE :
Într-un bol punem apa minerală, uleiul, laptele vegetal, sare, zahăr vanilat și amestecăm cu ajutorul unui tel și începem să punem făină puțin câte puțin în timp ce amestecăm continuu cu mixerul sau telul, dar cel mai sigur este mixerul pentru că nu se formează cocloașe.
La final punem cacao, lăsăm compoziția 15 minute la frigider, ungem tigaia cu puțin ulei sau unt și începem să facem clătitele. Le prăjim 2-3 minute pe fiecare parte până când se rumenesc.
Pentru că deja conțin cacao cel mai bine le servim cu miere, fructe, dulceață.
Poftă bună!