PLĂCINTĂ CU CARNE ȘI CIUPERCI
Dragi bucătărași trăsniți, carnea poate fi gătită în nenumărate feluri. Pentru astăzi m-am gândit să vă prezint o rețetă de plăcintă cu carne și ciuperci. Un fel de mâncare delicios, pe gustul celor mari și celor mici.
INGREDIENTE UTILIZATE:
Aluat:
- 300 g făină
- 100 ml ulei
- 200 ml iaurt
- un plic praf de copt
- sare
Umplutură:
- 400 g carne
- 150 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ouă
- verdeață
- sare
- piper
- chimion
- ulei
MOD DE PREPARARE :
Începem cu aluatul. Amestecăm iaurtul cu uleiul și cernem făina cu sarea și praful de copt. Amestecăm foarte bine până când obținem un aluat care nu se mai lipește de mâini.
Într-o tigaie cu puțin ulei punem ceapa tocată mărunt la călit și mai adăugăm sare, piper, carnea, chimion. Amestecăm totul până când carnea este făcută. Când este aproape gata adăugăm ciupercile și mai lăsăm încă 10-15 minute să se gătească și ele. Adăugăm verdeață, ouăle crude și amestecăm bine.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, de prepferat tava să fie rotundă. Împărțim aluatul în două foi. O foaie o punem în tavă și înțepăm cu furculița, punem umplutura de carne și deasupra cealaltă foiță. Ungem cu gălbenuș de ou și punem la cuptor pentru 40-45 de minute.
Lăsăm la răcit puțin și servim. O delicatesă!
Poftă bună!