SALATĂ GRECEASCĂ
Dragi bucătărași trăsniți, cel mai greu este să faci din ingrediente simple ceva gustos și aromat. Salata grecească este o salată simplă, dar populară datorită dressing-ului, așa că dacă respectați proporțiile, cu siguranță o să obțineți o salată delicioasă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 castravete
- roșii cherry
- 100 g măsline kalamata
- 1/2 ceapă roșie
- 70 g brânză feta
Dressing:
- 2 lingurițe oțet din vin
- zeama de la 1/2 lămâie
- oregano uscat
- sare
- piper
- 30 ml ulei de măsline
MOD DE PREPARARE :
Tăiem brânza feta cubulețe și ceapa julie, roșiile cherry pe jumătate, castarveții felii, scoatem sâmburii de la măsline și punem toate legumele într-un bol mai mare.
Dressing-ul se prepară foarte simplu. Punem toate ingredientele enumerate mai sus într-un borcan și agităm foarte bine pentru a se amesteca. Turnăm peste salată, amestecăm, lăsăm câteva minute să se combine gusturile și savurăm .
Poftă bună, dragi bucătărași!