CHURROS CU SCORȚIȘOARĂ
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de gogoși spaniole (churros) cu scorțișoară. Sunt simplu de preparat și foarte gustoase. Se pot servi cu zahăr și scorțișoară sau diverse toppinguri.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 cană apă
- 2 lingurițe zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 2 lingurițe ulei
- 1 cană făină
- 1/2 cană zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
MOD DE PREPARARE :
Punem un vas pe foc cu apă, sare, zahăr, ulei și lăsăm acolo până dă în clocot. Oprim focul și începem să adăugăm făina amestecând continuu până când obținem o bilă de aluat.
Într-o tigaie pe foc punem uleiul la încins, cu ajutorul unui poș facem formele și punem în tigaie. Le lăsăm până devin aurii și după le trecem prin zahăr cu scorțișoară.
Servim cu orice sos doriți, mie îmi place cu ciocolată topită.
Poftă bună!