CHIFTELUȚE DE PUI CU DOVLECEL
Dragi bucătărași trăsniți, carnea tocată se poate folosi în multe modalități. Pentru astăzi am ales să vă prezint o rețetă de chifteluțe foarte delicioase de pui cu dovlecel.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g carne de pui
- 1 ou
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri făină
- 1 dovlecel mare
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
- mărar
- cimbru
- pesmet pentru crustă
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE :
Dacă nu ați cumpărat deja carne tocată, o tocăm la un robot de bucătărie. Dovlecelul îl curățăm și îl dăm prin răzătoare și punem puțină sare pe el.
Într-un bol amestecăm carnea tocată cu dovlecelul , oul, parmezanul, sare, piper, mărar tocat, usturoi pisat și făină pentru a se lega toată compoziția.
Punem la frigider pentru 30 de minute, după care formăm chifteluțele, le dăm prin făină sau pesmet și le prăjim într-o tigaie în ulei încins. Sunt gustoase și făcute la cuptor. Dacă doriți să le faceți așa, trebuie să le puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgați la cuptor pănâ se rumenesc.
Serviți cu ce doriți, piure, salată, sos, cartofi la cuptor.
Poftă bună!