CHIFTELUȚE DE PUI CU DOVLECEL

Dragi bucătărași trăsniți, carnea tocată se poate folosi în multe modalități. Pentru astăzi am ales să vă prezint o rețetă de chifteluțe foarte delicioase de pui cu dovlecel.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 500 g carne de pui
  • 1 ou
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 1 dovlecel mare
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • mărar
  • cimbru
  • pesmet pentru crustă
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE :

Dacă nu ați cumpărat deja carne tocată, o tocăm la un robot de bucătărie. Dovlecelul îl curățăm și îl dăm prin răzătoare și punem puțină sare pe el.

Într-un bol amestecăm carnea tocată cu dovlecelul , oul, parmezanul, sare, piper, mărar tocat, usturoi pisat și făină pentru a se lega toată compoziția.

Punem la frigider pentru 30 de minute, după care formăm chifteluțele, le dăm prin făină sau pesmet și le prăjim într-o tigaie în ulei încins. Sunt gustoase și făcute la cuptor. Dacă doriți să le faceți așa, trebuie să le puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgați la cuptor pănâ se rumenesc.

Serviți cu ce doriți, piure, salată, sos, cartofi la cuptor.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.