CIUPERCI ÎN SOS DE SMÂNTÂNĂ ȘI PARMEZAN
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un fel de mâncare foarte gustos și sățios, pe care il puteți pregăti rapid și care poate fi servit ca atare cât și drept garnitură: ciuperci cu sos de smântână și parmezan.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 2 lingurițe unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 250 g ciuperci proaspete
- 2 căței de usturoi
- 1/2 cană smântână pentru gătit
- 60 g parmezan ras
- 50 g cremă de brânză
- sare
- piper
- pătrunjel pentru servit
MOD DE PREPARARE :
Pentru început spălăm și curățăm ciupercile . Le tăiem felii sau dacă sunt micuțe le putem lăsa așa, depinde cum preferați. Pe foc punem o tigaie cu unt și adăugăm ciupercile cu usturoiul. Sotăm până când se înmoaie, asezonăm cu piper și sare, adăugăm smântâna, crema de brânză și amestecăm. Când începe să fiarbă oprim focul și adăugăm parmezan ras.
Punem pătrunjel tocat și servim.
Poftă bună!