Dragi bucătărași trăsniți,vă prezint o rețetă italienească care cu siguranță va fi pe gustul vostru. Este vorba de foccacia cu parmezan,un preparat care poate înlocui pâinea.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 1 plic drojdie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 250 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de măsline
  • făină
  • parmezan pentru decor

MOD DE PREPARARE :

Punem într-un bol făină și facem o gaură în mijloc unde punem sare, zahăr, drojdie, apă călduță. Amestecăm până obținem aluatul și lăsăm să se odihnească câteva minute. După punem și uleiul de măsline ca să nu se mai lipească aluatul și să devină mai elastic. Acoperim aluatul cu un prosop sau folie de plastic și lăsăm la crescut.

După ce s a dospit întindem focacia în tavă, presărăm parmezan si dăm la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade.

Stropim cu puțin ulei de măsline după ce am scos din cuptor și servim

Poddtă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.