LANGOȘ
Dragi bucătărași trăsniți, langoșul este o gogoașă mai lată pe care se pun diferite toppinguri insă cel mai popular dintre toate este cel cu brânză și smântână. Este un preparat de origine maghiară, foarte apreciat și de noi.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 300-500 g faina
- 1 cub de drojdie
- 1 lingurita de sare
- 200-250 ml apa
- 4 lg de ulei
MOD DE PREPARARE :
Punem într-un bol cu apă călduță șa înmuiat drojdia.
În alt bol punem făina, iar în mijloc punem sarea, două linguri de ulei și amestecăm, iar spre sfârșit punem și celelalte linguri de ulei.
Lăsăm la dospit aproximativ 2 ore.
Luam o bucată de aluat și o modelăm relativ rotund. Prăjim într-o tigaie cu ulei pe ambele părți.
Dacă doriți să serviți cu cașcaval vă recomand să îl presărați imediat după ce scoateți langoșul din tigaie pentru a se topi.
Puteți combina cu cașcaval și smântână, telemea, gem. miere, dulceață.
Poftă bună!