CIULAMA DIN PIPOTE ȘI INIMI DE PUI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă delicioasă de ciulama din pipote și inimi de pui, o mâncare pe care sunt sigur că o pregătiți des.Ciulamaua, indiferent că este cu ciuperci, piept de pui, pipote sau inimi, se potrivește perfect cu mămăliga caldă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg inimi și pipote de pui, amestecate
- 400 ml smântână
- 2-3 linguri ulei
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- 1 legătură mărar sau pătrunjel
MOD DE PREPARARE :
Punem pipotele și inimile curățate la fiert în apă cu sare timp de 10 minute până când iese spuma din ele.
Tocăm mărunt ceapa și o călim într-o tigaie cu puțin ulei.În momentul în care ceapa a devenit translucidă, adăugăm pipotele și inimile împreună cu câteva polonice din apa în care au fiert.
Punem sare, piper, iar când acestea au fiert turnăm amestecul de smântână, făină și puțină zeamă din vas peste pipote.
Lăsăm pe foc până se îngroasă , adăugăm verdețuri și servim.
Poftă bună!