10 SFATURI FOARTE UTILE ÎN BUCĂTĂRIE
Dragi bucătărași trăsniți, știați că ouăle fisurate se pot repara, sau că puteți reduce intensitatea cepei și a usturoiului ? V-am pregătit 10 sfaturi care o să vă fie foarte de folos în bucătărie.
- Avem ghinionul uneori să dea mâncarea în foc, pentru a evita acest lucru, dați marginea oalei cu un strat de unt subțire.
- S-au fisurat puțin ouăle pe care le-ați pus la fiert? Adăugați în apa de fierbere o lingură de oțet. Aceste truc este foarte util dacă albușul nu a început să iasă.
- Prevenim lipirea cărnii sau legumelor, dacă atunci când le punem în ulei încins acestea sunt la temperatura camerei .
- Obținem mai mult suc de citrice dacă presăm fructele cu palma.
- Iată o metodă foarte simplă prin care ne dăm seama care este temperatura uleiului.Punem un cub de pâine în uleiul încins și dacă acesta devine arămiu într-un minut, temperatura este de 175-185 grade , iar dacă acesta devine în 40 de secunde , uleiul are 185-195 de grade , în 20 de secunde 195-200 de grade.
- Pentru a obține șnițele mai crocante, puneți în compoziția de ou o linuriță de praf de copt, iar apoi prăjiți în ulei încins.
- Când cumpărați carne de pui ne dăm seama dacă este proaspătă prin culoarea untului a pielii și nu trebuie să fie uscată.
- Grăsimea se înlătură din supe prin punerea în bol a 4 cuburi de gheață. Grăsimea se adună în jurul gheței și o să fie ușor de luat.
- Reducem intensitatea usturoiului sau a cepei prin sotarea lor în unt sau ulei de măsline .
- Pastele și orezul nu se mai lipesc dacă punem în apă câțiva stropi de oțet.