INELE DE MĂR PANE
Dragi bucătărași trăsniți, v-ați gândit că dintr-un fruct banal puteți face un desert foarte simplu și gustos? Mărul este cel mai bun exemplu. Inelele de măr date prin amestec de făină și iaurt, prăjite în tigaie și pudrate cu zahăr sunt delicioase.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 5 mere
- 150 g făină
- 2 linguri zahăr
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 ou
- 250 ml iaurt de bătut
- zahăr pudră pentru decor
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE :
Într-un bol combinăm praful de copt cu făina, scorțișoara, zahărul și un praf de sare.
Într-un alt bol batem oul cu iaurtul și punem peste amestecul de făină. Amestecăm cu telul sau mixerul până când obținem o pastă.
Spălăm și tăiem merele felii, le dăm prin amestec și le prăjim în ulei încins până când capătă o crustă aurie.
Absorbim excesul de ulei dacă este nevoie și pudrăm cu zahăr.
Poftă bună, dragi bucătărași!