RISOTTO CU TON, RUCOLA ȘI LĂMÂIE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un fel de mâncare ușoară, pe care il puteți consuma în zilele toride de vară sau la cină. Este vorba de risotto cu ton, rucola și lămâie. Este o mâncare nutritivă, perfectă pentru o dietă sanătoasă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 x 185g conserva de ton in ulei
- 1 ceapa mica, tocata
- 375ml supa de legume
- 350g risotto
- 100ml vin alb
- 1/4 cana parmezan ras
- 1 lamaie coaja si sucul
- 50g rucola
MOD DE PREPARARE :
Luăm o lingură de ulei din conserva de la ton și punem în tigaie. Restul de ulei din conservă îl aruncăm.
În uleiul pus în tigaie călim ceapa timp de aproximativ 2 minute .
Punem peste supa de legume 375 ml de apă, adăugăm orezul peste ceapă , vinul și lăsăm la fiert până se evaporă alcoolul.
După ce s-a evaporat evaporat alcoolul, adăugăm supa. Lăsăm să se fiarbă orezul, adăugăm tonul, sucul și coaja de lămâie, parmezanul și mai asezonăm cu ce vrem după gust.
Punem în farfurie un pat de rucola peste care orezul cu ton și lămâie.
Poftă bună!