SFATURI UTILE ÎN BUCĂTĂRIE PENTRU TOATĂ LUMEA

Dragi bucătărași trăsniți, iată o listă cu cele mai utile sfaturi și trucuri de gătit. Prăjirea cărnurilor, prepararea piureului, tocatul verdețurilor par să fie foarte ușor de făcut, dar trucurile fac diferența.

- Pregătește tot ce ai nevoie înainte de a te apuca de gătit- ustensilele, carnea tăiată, legume tocate, prepararea sosurilor. Se economisește mult mai mult timp la pregătirea finală a mâncării.
- Pentru a preveni lipirea mâncărurilor de pe fundul vasului, trebuie să folosiți tigăi cu fundul gros și nu trebuiesc ținute goale pe foc mult timp. Dacă vreți să nu se lipească ouăle de fundul vasului, trebuie să folosiși o spatulă încălzită în uleiul încins.
- Pentru a obține mai mult suc dintr-o portocală de exemplu, o presăm cu mâna sau o încălzim la cuptorul cu microunde timp de 10-15 secunde.
- Carnea pentru grătar trebuie să aibă temperatura camerei, adică trebuie scoasă aproximativ cu o oră înainte de a le pregăti pe grătar.
- Pentru ca piureul să fie și mai gustos, strecurăm apa și îi punem într-un recipient acoperit ermetic cu smântână și unt pentru 5 minute. Se adaugă astfel un plus de savoare. Amestecăm după cele 5 minute și servim alături de ce dorim.
- Nu trebuie să ne luăm exact după rețete, deoarece ele sunt doar un ghid. Dacă un ingredient se poate înlocui cu altul care este mult mai plăcut de voi, cu siguranță va ieși ceva mult mai gustos.
- Dacă vreți ca după fierberea legumelor să își păstreze culoarea, scufundați imediat legumele în apă cu gheață.
- Este foarte enervant atunci când tăiem verdețurile că se împrăștie peste tot. Rezolvarea este să puneți sare pe lama de cuțit.
- Pentru a prăji în siguranță carnea, fără să se lipească de vas, cu ajutorul unui clește ținem deasupra tigăii cu ulei timp de 5 secunde, apoi adăugăm în tigaie și lăsăm la prăjit. Astfel vasul o să fie mult mai de durată pentru că nu se mai lipește carnea.
- Înainte cu o oră de a băga la cuptor puiul, punem înauntrul lui sare. Înainte să îl băgăm la cuptor îl ștergem cu prosoape de hârtie. Astfel o să fie crocant la suprafață și suculent la interior.